Съвети за обзавеждане на малка баня

  Банята Ви е малка и нямате идея как да я обзаведете? Ето няколко съвета, които биха Ви били полезни.

   При разработка на проект за баня, независимо малка или голяма, е добре да разчертаете точно и ясно пространството, където ще поставяте инсталация, водопровод и санитарен възел. Общоприетите разстояние в банята са следните:

  15см – отстрани на мивката;

  60см между бидето и тоалетната;

  70см свободно пространство пред мивката и ваната (в случай, че има такава);

  85-90см е стандартната височина на умивалниците; 

  Естествено, ако имате други идеи за Вашата баня може да прескочите с лекота общоприетото и да създадете една раздвижена и нестандартна баня, такава, каквато желаете.

  За малката баня е много важен изборът на цвят. Обикновено за по – малките помещения са характерни светлите нюанси, които е добре да бъдат придружени от големи огледала и отлично осветление.  Големите огледала разширяват, а осветлението е едно от най – важните неща във всеки дом, защото различните цветове и повърхности отразяват светлината по различен начин.  Когато искаме да създадем усещане за простор и светлина  е добре да преобладава белият цвят и да поставим лампа над огледалото. Относно мебелите е добре те да бъдат разположени в нишите и пространството под мивката, както и да бъдат предвидени така, че да не се мокрят. Изборът на душ кабина е за предпочитане, както и окачен таван, който да прави помещението по – уютно.

  Без значение малка  или голяма, всяка баня може да се преврне в едно от най – уютните, изтънчени и стилни помещения във Вашият дом. Всичко зависи от Вашите предпочитания и от собствения Ви стил и усещане, което искате да придадете и у дома си. В случай, че не можете сами да достигнете до желаното, винаги можете да се обърнете към професионалист, който да Ви ориентира и да помогне с избора на цветове и материали.