Какво трябва да знаете за Вашата баня?

    Решили сте да създавате или ремонтирате баня? Тогава непременно трябва да знаете, че:

     Oще в самото начало трябва да създадете проект, в който да планирате изграждането на канализационната инсталация и водопровода в стените и пода. Много е важно да имате точна и ясна представа за тях, тъй като това ще се отрази на Вашите нужди и комфорт в последствие.

    В проекта Ви трябва да присъстват и точно определени места за монтиране на санитарен възел – мивка, вана, моноблок, душ кабина или биде. Всички те се нуждаят от минимално пространство за да се монтират правилно, за да бъдат в бъдеще използвани комфортно и с удоволствие.

    Многообразието от серии на плочки за баня с различни цветове, размери и дизайн е изключително голямо. Сериите са в най – различни и красиви цветови гами, които са придружени от впечатляващи и масивни декори, а дизайна на всяка носи нещо специално със себе си. Тук избора Ви вече е изключително важен, тъй като според Вашите предпочитания и вкусове трябва да създадете помещение, което да Ви носи желаното от Вас усещане за да се чувствате комфортно и уютно. Цвета, материала, размера и подредбата на плочките е от голямо значение. Ако изберете плочки със светли цветове и ги наредите хоризонтално, то тогава ще създадете илюзия за по – широко и просторно място. Когато наредите плочките вертикално, помещението ще изглежда по – високо. Светлите цветове обикновено създават усещане за нежност, чистота, спокойствие и свежест, при тъмните нюанси нещата стоят по малко по – различен начин. При избор на по – тъмни и наситени цветове трябва изключително много да внимавате с избора и  разположението на мебелите за баня. Ясно е, че тъмното събира, създава усещане за нисък таван и тясно помещение, но носи със себе си специфично излъчване и чар. Всеки, който желае нещо различно и нестандартно, създаващо усещане за лукс и стил, би могъл да избере цвят от тъмната гама.

    И така най – общо казано, многообразието от серии на плочки за баня може както да бъде от полза за Вас, така и да създаде проблем с взимането на решение за избор на определена серия. Живеем във време, в което няма граници, няма приети и отхвърлени модели, всеки има право на избор при дизайн, което прави проектирането, създаването и ремонтирането на Вашата баня цяло изкуство. Изкуство, чрез  което човек може да изрази себе си, своето усещане за комфорт и стил в избора на желаната серия плочки за баня.